Stambyten

Ta hjälp av oss vid stambyten

Äger du en fastighet och står inför ett stambyte? Då är det oss på Jörgensens Rör du ska vända dig till. Vi har 25 års erfarenhet och är experter på stambyten.

Att genomföra ett stambyte i en fastighet innebär att alla rör som transporterar avloppsvattnet och tappvattnet till respektive lägenhet från huset byts ut till nya. Det gör man när de gamla rören riskerar att sätta igen och spricka, vilket kan leda till stora skador på byggnader och inventarier.

Ett stambyte är oftast ett tidsödande och komplicerat projekt att utföra i en fastighet, vilket många fastighetsägare drar sig för. Utför du som fastighetsägare däremot inte dessa förebyggande åtgärder, står du dessvärre inför ett mer kostsamt – och definitivt ett mer tidskrävande – projekt för att åtgärda de skador som annars kan uppstå.

Vid stambyte i en fastighet är det många delar att ta hänsyn till då många påverkas av insatsen. Det är då av stor vikt att ta hjälp av en stabil och auktoriserad aktör med erfarenhet och gedigen kunskap inom stambyten.

Det är där vi på Jörgensens Rör kommer in i bilden.

När är det dags att genomföra ett stambyte?

Det finns inget exakt svar på när det det är dags att genomföra ett stambyte. Däremot brukar livslängden för VA-stammar ligga på cirka 40-60 år.

Om antalet vattenskador ökar brukar det vara ett ganska tydligt tecken på att ett stambyte är högst nödvändigt att genomföra inom en snar framtid. Vi rekommenderar därför att du tar tag i dessa frågor i ett tidigt skede för att undvika omfattande vattenskador som i värsta fall kan innebära mycket stora skador som i förlängningen kan innebära att försäkringen sägs upp.

Hur lång tid tar ett stambyte?

I till exempel ett flerfamiljshus med 6-10 lägenheter per trapphus tar det cirka 4-6 veckor från start till besiktigat och klart.

Att bo kvar under ett stambyte fungerar vanligtvis utan större problem. Sanitära frågor löser vi med duschvagnar/wc på gården eller provisoriskt i befintlig lokal.

Jörgensens Rör

 

Nöjda och återkommande kunder

Sedan starten 1994 har vi hjälpt många nöjda kunder med stambyte och efterföljande exceptionell service. Bland dessa är många återkommande, vilket är något som vi ser som en fantastisk bekräftelse på att vi gör ett bra arbete med kvalitativa resultat samt att vi står för hög professionalitet.

Vill du se våra tidigare stambyten? Ta del del av dem under referenser.

Vill du veta mer?

Är du av intresse att veta mer om hur vi kan hjälpa dig med stambytet i din fastighet? Tveka då inte att kontakta oss.

Vi ger dig svar på eventuella frågor och berättar mer än gärna närmare om hur vi kan hjälpa dig på bästa sätt. Under kontakta oss kan du snabbt och enkelt ta kontakt genom vårt kontaktformulär – alternativt via mail eller telefon.

Hur kan vi hjälpa er?

Ta kontakt med oss och berätta mer om vad du behöver hjälp med. Skicka en offertförfrågan, så återkopplar vi så snart vi kan.

Offertförfrågan